קמח הכוסמין בריא יותר מקמח החיטה, הוא דל גלוטן ולכן פחות אלרגני מקמח החיטה ובנוסף, האינדקס הגליקמי שלו נמוך (לא מעלה את רמת הסוכר בדם).
הכוסמין שייך למשפחת הדגנים כמו החיטה, באיראן ובמזרח אירופה מכירים אותו כבר 7000 שנה.
הכוסמין היה בשיא הפופולאריות שלו במזרח התיכון ובאירופה בתקופת הברונזה ועד ימי הביניים ואז הוא ירד מגדולתו כשהחוואים גילו שהחיטה הרבה יותר קלה לגידול.
ניתן להשתמש בגרגירי הכוסמין כמו שהם וניתן לטחון אותם ולהשתמש בהם בתור קמח.
24.50 ₪ ~ יחידה
1 ק"ג