כוכב השבוע: השום הירוק!


מה זה הירוק הזה? זאת כרישה? זה בצל? זה מגה בצל ירוק? (אולי זה סופרמן? סתתתם)
לא ולא. זהו שום ירוק!

לשום הירוק שתי גרסאות, צעירה סתוית ובוגרת אביבית.
הגרסה הבוגרת היא ראשי שום סגלגלים שכבר יש להם בליטות וכבר אפשר להפריד בין שיני השום השמנמנות. בגרסה הצעירה יותר השום כל כך צעיר שעוד לא גידל בליטות ואת העלים ניתן לאכול יחד עם החלק הלבנבן שיצמח אח"כ את השיניים. הכי כיף – לא צריך לקלף אותו בכלל, הוא צעיר מדי ועוד לא הספיק לגדל קליפה.

השום הירוק עדין ועסיסי יותר מהשום הרגיל היבש שאנחנו מכירים, הוא מוסיף לכל תבשיל חריפות טריה כזאת, רעננה. השום הירוק הוא באמת עדין, אבל הריח עדיין משכר ומפיץ ארומות נהדרות במטבח ובארוחה.

אפשר כמובן להשתמש בו לכל שימושי השום הרגילים - שימו לב שהוא עדין וניחוחי יותר, מה שמאפשר להשתמש בו בנדיבות רבה. כזכור, עונתו קצרה קצרה, אז הנה רעיון למה אפשר לעשות איתו וכדאי לעשות את זה מהר לפני שיגמר!

אפשר לעשות ממנו ממרחים שווים, לשלב אותו בתוך קציצות וקבב, הולך מעולה במרק, מצוין לתיבול תבשילים בתנור. בקיצור- הכל!

 

בynet מצאנו מתכון נהדר לפסטו שום ירוק  של מיכל וקסמן. את הפסטו  אפשר לשמור אח"כ במקרר לכמה ימים:

 

מרכיבים:


8-10 שומים ירוקים עם העלים
קליפה מגוררת מחצי לימון טרי
קורט מלח גס
1/4 כוס זמן זית ועוד 2 כפות

 

הכנה:

  1. חותכים את השומים עם עליהם ושמים במעבד מזון עם גרידת לימון ומלח. טוחנים בטחינה מהירה עד שהשום והעלים קצוצים הכי קטן  שאפשר.
  2. מוסיפים 1/4 כוס שמן זית וטוחנים שוב, הפעם בפולסים קצרים על מנת שלא תתקבל משחה.
  3. מעבירים לקערית. מוסיפים עוד 2 כפות שמן זית ומערבבים.

לצנצנת ויאמי!

אל תשכחו לספר איך יצא, כן?

0
שלום אורח
cart
cart