אספנו כמה שאלות ששואלים אותנו הרבה. בטח זה יעניין גם אתכם -
1. למה לתפוחי עץ אורגניים יש כתמים על הקליפה?
תפוחי עץ מבלים על העץ בין חצי שנה לשמונה חודשים. תפוחים אורגניים לא מרססים בחומרים קוטלי פטריות ושאר מרעין בישין, לכן מתקבל תפוח טעים עם קליפה שלפעמים קצת מוכתמת במה שדומה לנמשים אצל בני אדם. בקיצור - לא להתרגש מהעטיפה :-)
2. למה הירוקים מגיעים רטובים?
בזמן הקטיף הירוקים מגיעים עם לא מעט אדמה וחול. לפני שהטרקטור מביא את הארגז לבית האריזה, עוצרים ליד הברז לשטיפה זריזה.
3. כל כמה זמן קוטפים תוצרת?
ובכן, העלים הירוקים למינהם נקטפים מדי יום. ומה לגבי ירקות אחרים? זה כבר תלוי הבשלה. בקיץ זה כל יומיים (ומהר למקרר) ובחורף כל שלושה (אם נשאיר על השיח פרי בשל, הוא ירקב וימית את השיח במהרה). לכן, העגבניות שהגיעו אליכם הביתה נקטפו לכל היותר כמה ימים לפני.
4. הירקות גדולים ויפים. זה באמת אורגני?
לגמרי. נכון שזנים אורגניים אינם עמידים למיני מחלות של הקליפה וגם לא מהונדסים לגודל וצורה, אבל אם התנאים בשדה מתאימים אז הירקות יוצאים יפים וגדולים. חוץ מזה שאנחנו כבר חקלאים מנוסים
5. הבצל/הגזר/השום/ התפו"א נבטו לי. למה?!
הנביטה המוקדמת באמת מעצבנת, אבל היא מעצבנת אותנו רק כי התרגלנו לרע. למה רע? כי כדי להמנע מנביטה מהירה בירקות רגילים (לא אורגניים) מעבירים אותם שטיפות בחומרים לא נעימים בכלל כמו כלור ונגזרות של אמוניה. לא כיף בכלל. ירקות אורגניים לא מטופלים בחומרים מזיקים מסוג זה והנביטה המהירה היא מחיר הבריאות.
6. מה זה הבחלה והאם הבננות שאנחנו מספקים מובחלות?
השלבים בהבשלתו של הפרי מושפעים מהורמונים שונים. הורמון חשוב בתהליך ההבשלה של הפירות הוא ה"אתילן" שהצמח מפיק בעצמו מחומצת האמינו "מתיונין".
במהלך ההבשלה נהרס הכלורופיל (הצבע הירוק נעלם) ובמקביל נוצרים פיגמנטים הנותנים לפרי את צבעו.
הבחלה היא תהליך שמביא להבשלה מהירה של פירות באמצעות חומרים כימיים. נהוג להבחיל בננות, פרי הדר ועוד. משום שבהבחלה כימית משתמשים בחומרים שונים שחלקם רעילים, אנחנו מספקים רק בננות שאינן מובחלות, אלא מבשילות באופן טבעי. לכן הן יכולות להגיע אליכן ירוקות ולדרוש קצת סבלנות לפני שנהנים מהן. כך גם עם האבוקדו, העגבניות ועוד.
7. למה בקיץ הירוקים קטנים?
בקיץ חם מאוד בשדה. גם אם נצא אנחנו החוצה בטח לא נעמוד בזה זמן רב, אבל לירקות אין ברירה, האדמה לא נכנסת למזגן... לכן מצד אחד הם מתקשים מאוד להגיע לגודל מקסימלי ומצד שני, החרקים מאוד נהנים ולכן פעמים רבות בקיץ התוצרת מבשילה לאט וגם מגיעה אלינו עם "חורים" פה ושם. מה עושים? מסתדרים עם מה שיש ומחכים לחורף שיפצה אותנו בחסות ענקיות וירוקים מלבלבים..
8. למה המשלוחים מגיעים בערב?
מטעמי אקולוגיה (וכן, גם עלויות) אנחנו יוצאים לאיזור החלוקה שלכם באופן מרוכז. לכן רק אחרי שבבוקר קטפנו את הירוקים, הירקות והפירות אנחנו מתחילים לסדר את ההזמנה שלכם ואז כבר צהריים. רק אחרי שסיימנו ללקט לכם את הפירות הכי יפים והירקות הכי טעימים השליח יכול להעמיס את ההזמנות על הרכב ואז כבר אחה"צ. את ההמשך אתם כבר יודעים, נכון? אליכם הביתה נגיע בערב. בתאבון